הרשות להשקעות ולפיתוח התעשייה והכלכלה (לשעבר "מרכז ההשקעות") פועלת מכוח החוק לעידוד השקעות הון תשי"ט 1959- למתן מענקים והטבות לענפי התעשייה והשירותים העסקיים במשק. חוק זה הוא אחד הכלים הכלכליים המרכזיים של הממשלה ברצותה לעודד השקעות הון, לפתח את הפריפריה, ליצור מקומות עבודה ולקדם חדשנות ופריון.
עידוד השקעות הון
לחוק שני נתיבי עידוד:
- מענקי הון – עליהם מופקדת הרשות להשקעות.
- הטבות מס – עליהן מופקדת רשות המיסים.
המענקים אפשרו הקמת מפעלים, הרחבת מפעלים, העתקה והרחבה של מפעלים הן בתעשייה המסורתית והן בתעשייה העילית, בצפון הארץ ובדרומה ובאזורי פיתוח נוספים. עשרות אלפי מקומות עבודה חדשים נוצרו בתעשייה באופן ישיר, כמו גם עשרות אלפי מקומות עבודה חדשים שנוצרו בעקיפין.
מסלולי תעסוקה
הרשות להשקעות פועלת, כמו כן, על מנת לסייע ולעודד מעסיקים לקלוט עובדים חדשים באמצעות מסלולים העוסקים בצד הביקוש לעובדים. מסלול מרכזי וחשוב, שמפעילה הרשות, הוא מסלול המכוון לשילובן של אוכלוסיות מיוחדות, ששיעור השתתפותן בתעסוקה נמוך, כגון: חרדים, מיעוטים, בעלי מוגבלויות, והורים יחידים.
מסלול נוסף מתמרץ מיזמי מעסיקים באזורי עדיפות לאומית ליצירת משרות בשכר גבוה באזורים הללו בתחומי התעשייה והמחשוב.
מסלולי כלכלה ירוקה
הרשות להשקעות מקדמת גם מסלולי סיוע התומכים בכלכלה ירוקה. מסלולים אלה מקדמים תוכניות ממשלתיות, המשלבות צורך כלכלי עם שיפור סביבת המחייה. אחד מהם הוא מסלול משותף עם המשרד להגנת הסביבה, שעיקרו צמצום פליטות של גזי חממה על-ידי שדרוג טכנולוגי ושימוש באנרגיות נקיות, חסכוניות ופחות מזהמות.
מסלול נוסף, הפועל בשיתוף עם רשות הגז ומשרד האנרגיה, המים והתשתיות הלאומיות, נועד לסייע בהסבה ובהתחברות צרכנים לשימוש בגז טבעי.
מסלולים מיוחדים
כמו כן מפעילה הרשות מסלולי תמיכה מיוחדים, המשתנים בהתאם לצרכים העכשוויים.